Nowe Auto- Anglik, kilka pytań...prosze o pomoc

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • jonekj
    Classic
    • 2010
    • 1

Zamieszczone przez voltar

Tiaaa ... Kia tez tak mówiła
    A po co ktoś wybierał kolor bordowy? Jego wina 8)
  • papciu17
    Classic
    • 2009
    • 3

witam. przegladalem tematy ale nie znalazlem nic konkretnego, wiec pisze... auto sciagane z anglii, przelozona kierownica na lewa strone, europejskie zegary, zarejestrowany w polsce ale...
    po 1- lampy angielskie... czy przejdzie latanie na tych lampach? czy trzeba wymienic cale lampy czy sam "wklad wystarczy"?
    po 2- co z tego, ze mam liczniki europejskie, jak "strzalka" idzie dalej jak "mile"... jak przeprogramowac komputer aby pokazywal wszystko w kilometrach a nie w milach. lub czy to kwestia modulu??

Pany pomocy...

Komentarz

• sebu
      L&K
      • 2008
      • 1304
      • Octavia II (1Z3)
      • AHF 1.9 TDI VP 110 KM
      • CDAA 1.8 TSI 160 KM

Zamieszczone przez papciu17
      po 1- lampy angielskie... czy przejdzie latanie na tych lampach? czy trzeba wymienic cale lampy czy sam "wklad wystarczy"?
      słyszałem że trzeba wymienić całe lampy bo mają inny kąt świecenia . mogą zwrócić uwagę na przeglądzie ( świecą w drugą stronę )
      Nie pij za kierownicą. Stukniesz kogoś w zderzak i sobie rozlejesz
      jak pomogłem to daj punkcik
      sprzęgło od G 60

Komentarz

• papciu17
        Classic
        • 2009
        • 3

no tak to możliwe... a czy ktoś jest mi w stanie pomoc z tym komputerem/ modulem??

Komentarz

• Maicroft
          Moderator
          S_OCP MemberModeratoRS
          • 2004
          • 25757
          • Audi

Ma przeglad i ma angielskie lampy :lol:

P. mgielna z tylu z ktorej strony Ci swieci??

Nie kapuje, a jak strzalka ma isc. Przeciez 60mil to jest ok 100km/h to w ktorym miejscu strzalka ma sie znalezc. Przelozenie licznika mialo dodac 100KM, zeby strzalka szybciej szla czy jak :diabelski_usmiech

Zamieszczone przez papciu17
          po 2- co z tego, ze mam liczniki europejskie, jak "strzalka" idzie dalej jak "mile"... jak przeprogramowac komputer aby pokazywal wszystko w kilometrach a nie w milach. lub czy to kwestia modulu??
          Jak masz licznik caly przelozony to przeciez pokazuje w km/h jak masz tylko tarczki to i tak po przelaczeniu bedzie wyswietlac napisy o milach w komputerze pokladowym, a pokazywac juz w km
          Spritmonitor.de

Komentarz

• Jeżyk
            Rider
            • 2009
            • 691

A może masz założone tarcze od innego typu? Bo są chyba 2 typy, jeden ma 100 km/h na godz 12 a drugi wcześniej (a może później?) Poza tym obroty też są różnie. Zobacz np tutaj: http://aukcja.onet.pl/show_item.php?...341431#gallery A może papciowi w ogóle chodzi o co innego? :?:
            Szerokiej drogi, jakakolwiek by ona nie była.

Komentarz

• Maicroft
              Moderator
              S_OCP MemberModeratoRS
              • 2004
              • 25757
              • Audi

Najwazniejsze to umiec napisac czego sie oczekuje od forum :diabelski_usmiech
              Spritmonitor.de

Komentarz

• mario1.8t
                Classic
                • 2009
                • 17

mam anglika jeśli chodzi o lampy to znajomy fachura mi je ustawił tak ze nie rzuca się to w oczy a z licznikiem to nie wiem zostawiłem angielski przeciez tez pokazuje km

Komentarz

• Maicroft
                  Moderator
                  S_OCP MemberModeratoRS
                  • 2004
                  • 25757
                  • Audi

Zwyklych lamp nie da sie przestawic tak zeby swiecily dobrze, mozna jedynie zjechac obama w dol, zeby nie oslepialy, ale w tym wypadku to my przestaniemy widziec gdzie jedziemy :diabelski_usmiech
                  Spritmonitor.de

Komentarz

• mario1.8t
                    Classic
                    • 2009
                    • 17

zapraszam sprawdzisz nie jest to ideał ale przegląd przeszła

Komentarz

• papciu17
                      Classic
                      • 2009
                      • 3

czy mógłby mi ktoś pomóc ? chciałbym sie dowiedzieć czy i jak można przeprogramować komputer w Octavi tak aby wszystkie wskazania były w kilometrach a nie w milach (średnie zużycie paliwa w km,średnie i w danej chwili,ilość przejechanych km,itd.)
                      serdecznie dziekuje

Komentarz

• Maicroft
                        Moderator
                        S_OCP MemberModeratoRS
                        • 2004
                        • 25757
                        • Audi

Jak przestawisz prawy wyswietlacz na KM z MIL to lewy pokazuje dane w KM, ale wyswietla dalej opisy w MIL.

Pozostaje zmiana samego wyswietlacza na wlasciwy wyswietlacy km. Tak mowi inne forum, gdzie dokonywano takich zabiegow.
                        Spritmonitor.de

Komentarz

Pracuję...